Inhoppare räddade poäng för IFK Simrishamn

0
3244
Masod Jalali gör här sitt första seriemål som a-lagsspelare i IFK Simrishamn. I förgrunden tar Kim Madsen hand om en Näsbyförsvare vilket öppnade upp läget för Masod Jalali.

Under söndagseftermiddagens svängiga tillställning i Kristianstad lyckades IFK Simrishamn nå 3-3 mot Näsby IF. Simrishamn tog kommandot inledningsvis och fick redan i den åttonde minuten resultat av spelövertaget. Mikael Lindström gjorde bort en Näsbyförsvarare och skickade in en diagonalpass i straffområdet där Bassam Ahmad mötte och stötte in 0-1. Nyförvärvet Bassam Ahmads första mål för IFK Simrishamn kom alltså redan i hans andra match för klubben.

Borde stängt matchen under första 30

Efter en kvart nådde Lucas Olssons långa boll Pa Jatto Camara som sög ner bollen precis innan sidlinjen, han avancerade några meter och spelade in bollen snett inåt bakåt där Mikael Lindström tog emot och avlossade ett skott som Näsbys målvakt gjorde en fin räddning på. IFK:s offensiva löpningar och höga press under den första halvtimmen oroade hemmalagets försvar och borde gett fler nätrassel. I den 29:e minuten rann Pa Jatto Camara förbi sin försvarare som tvingades till ojust behandling av Camara. Straff. Pa Jatto Camara tog själv hand om straffen men Näsbys målvakt hann ner längs marken och kunde på nytt avvärja. Simrishamns ledning stod sig fram till minut 38 då en Näsbyspelare helt plötsligt fick till ett välplacerat skott som smet in till vänster om Tobias Andersson i Simrishamns mål. I slutet av halvleken ställde Näsby om snabbt men ett svagt avslut i fritt läge gjorde att 1-1 stod sig halvleken ut.

16-årige Masod Jalali poängräddare för Simrishamn

Tidigt i andra halvlek damp bollen ner i straffområdet framför vänsterfoten på en Näsbyspelare som skickade upp bollen i nättaket fram till 2-1-ledning för hemmalaget. Nu ändrades matchbilden. Näsby vann allt fler man-man-situationer och ägde snacket på plan. Logiskt kom också 3-1 efter ett fint vänsterinlägg som möttes perfekt med pannan nära mål av en omarkerad Näsbyspelare. Näsby brände ett vidöppet läget fram till 4-1. IFK hade kört fast och när cirka 25 minuter återstod gjorde Simrishamnstränaren Marcus Svensson flera spelar- och positionsbyten. En av de inbytta spelarna, Oskar Persson, dribblade sig elegant förbi på högerkanten och in i straffområdet där återigen en svarttröjad tog i för hårt. Ny straff, och denna gång placerade Pa Jatto Camara säkert in straffen fram till 3-2. Nu startade jakten på kvittering. Helt plötsligt tog Simrishamn tillbaka initiativet och spelade en rörlig anfallsfotboll. I den 81:a minuten presenterade sig ännu ett av de unga inbytta spelarna då 16-årige Masod Jalali kyligt lyfte in kvitteringsbollen, hans allra första seriemål. Simrishamn gick nu även för ett segermål och det var inte långt borta.

IFK Simrishamns Mikael Lindström, med bollen, var på spelhumör och många gånger behövdes det två hemmaspelare för att få stopp på Simrishamnsliraren. Men några mål blev det inte denna gång.

Mikael Lindström bröt igenom vid två tillfällen och dundrade iväg bra skott som den ena gången räddades av Näsbys målvakt och den andra gången av ribban. Matchen slutade 3-3, vilket innebar att Janstorps AIF, som hemmabesegrade Lunds SK, övertog den positiva kvalplatsen från IFK Simrishamn som nu halkade ner till fjärde plats.

Masod Jalali var såklart missnöjd över två tappade poäng i jakten på kvalplats till division 3 men var ändå glad över att hans första mål räddade en poäng till Simrishamn.

– Jag har gjort ett mål tidigare i cupen men det här var första målet i serien. Jag kunde gjort fler men den gick inte in. Det var bra att vi gjorde bytena när vi behövde förändra matchbilden, säger Masod Jalali.

IFK Simrishamns tränare Marcus Svensson var efter matchen både nöjd och besviken.

– Det är ändå starkt att vi kommer tillbaka när vi går ner oss rejält under en period i andra halvlek. De inbytta spelarna visar att dom vill vara med och battla om platserna. Vi borde gjort både två och tre mål i första halvlek och stängt matchen då. Men vi har svårt att sätta dit lägena. Det är frustrerande att se hur lätt vi går ner oss vid motgång, säger Marcus Svensson.

Under den period då Näsby tog för sig och vann många närkamper var det rätt tyst på plan från Simrishamns sida. Ni hamnade på hälarna och kom in sent i situationerna.

Hur ska ni i fortsättningen kunna förändra och lyfta i lägen då det går emot, utan att behöva göra en massa byten och positionsförändringar?

– Vi behöver fler ledare på plan. Vi måste växa upp lite som lag och inte bry sig så mycket om den egna prestationen utan istället hjälpa kamraterna. Men vi tar, som sagt, ändå med oss att vi lyckas resa oss och få med oss en poäng, avslutar Marcus Svensson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here