Österlen FF:s Bassam Ahmad klar för IFK Simrishamn

0
4552
Bassam Ahmad

Efter fyra säsonger i Österlen FF lämnar Bassam Ahmad division 2-klubben. Ny klubbadress är division 4-laget IFK Simrishamn. Österlensport fanns på plats när 22-årige Bassam Ahmad under tisdagskvällen gjorde sin första träning med IFK Simrishamn.

Bassam Ahmad har spelat a-lagsfotboll i division 2 sedan han var 15 år – först i Malmöklubben BK Olympic och nu de senaste fyra säsongerna i Österlen FF.

”Detta är ett riktigt bra gäng”

Hur kommer det sig att du byter klubb?

– Jag har inte hunnit vara med så mycket på Österlens träningar. Jag har mycket jobb och en gravid fru därhemma. Det är dags ganska snart och det blir vårt första barn. Tiden räcker inte riktigt till och då är detta en bra lösning. Jag bor här i stan också.

Bassam Ahmad är spelklar till IFK Simrishamns hemmamatch nu på lördag och han välkomnades av sina nya lagkamrater med en applåd innan träningen drog igång.

– Jag vill komma in med energi till laget och bidra med det jag är bra på – att fördela spelet och vara en offensiv kraft. Jag kommer med erfarenhet också. Mitt första intryck är att detta är ett riktigt bra gäng. Det är också kul att IFK Simrishamn har en så bra ungdomsverksamhet.

Stora förväntningar från tränare Markus Svensson

En erfaren, trots sin relativt unga ålder, division 2-spelare är såklart en förstärkning för IFK Simrishamn, för närvarande på kvalplats till division 3. Angenäma bekymmer för IFK Simrishamns tränare Markus Svensson.

Markus Svensson, tränare i IFK Simrishamn.

Hur tänker du använda Bassam Ahmad?

– Ett bra tillskott till vår trupp. Han är en jättetrevlig kille. Jag förväntar mig av honom att han ska spela en offensiv roll, lösa upp knutar, sätta rätt bollar i rätt tid och att han ställer krav på lagkamrater och oss ledare. Vi är ett ganska tystlåtet lag som behöver den pondusen som Bassam har. Sedan har han såklart spetsen i spelet och jag tror att han kommer att kunna bidra till att göra de andra spelarna bättre, säger IFK Simrishamns tränare Markus Svensson.

Första tillfälle att se Bassam Ahmad spela för sin nya klubb är nu på lördag kl 14.00 då IFK Simrishamn möter Södra Sandby IF hemma på Korsavads ip.