Simrishamns 13-åringar tog revansch på Rosengård

0
3872
Nöjda spelare och ledare i IFK Simrishamn efter 4-0-segern över FC Rosengård.

IFK Simrishamns 13-åriga pojkar begav sig under lördagen de nära tio milen till Malmö där de tog revansch på FC Rosengård. Lagen möttes även i mitten av juni i den sydvästra B-serien. Då vann Rosengård en rejält stökig match med 3-1 vilket senare innebar att Rosengård vann B-serien med Simrishamn på andra plats. Till höstens serie hade båda lagen flyttats upp till sydvästra A, och även vid detta möte hade alltså Rosengård fördelen av hemmaplan. Slutresultatet denna gång blev klara 4-0 till Simrishamnslaget.

Simrishamn tog tag i taktpinnen direkt och var bollförande under de första tio minuterna. Rosengårds snabba vändningar och skickliga passningspel tog hemmalaget in i matchen och Rosengård skapade ett par riktigt farliga lägen. Simrishamn hade också ett par giftiga avslut och 0-0 efter den första perioden hade mycket väl kunnat vara 2-2 istället.

Direkt i inledningen av andra perioden stressade Simrishamns Selman Abdirahman Rosengårds målvakt till att ta bollen med händerna strax utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken såg ut att vara en inövad variant. Jesper Björklund petade bollen i sidled och Ludvig Olsson tryckte in bollen fram till Simrishamns viktiga 1-0-ledning.

Jesper Björklund har just petat bollen till Ludvig Olsson som här gör 1-0 för sitt IFK Simrishamn.

Rosengård försökte få igång sitt passningsspel men blev oftast ”uppätna” av Simrishamns starka mittfält. I mitten av andra perioden tog Selman Abdirahman tillvara på en passning in i straffområdet där han elegant lyfte in bollen fram till 2-0. Det skulle även bli ett tredje mål i mittenperioden. Ludvig Olsson dribblade sig fram på högerkanten in i straffområdet och släppte sedan bollen osjälviskt snett inåt bakåt där Harry Esbjörnsson drog till via en hemmaförsvarare fram till 3-0 som också var ställningen efter period två.

Valter Karjus och Axel Orrenius kan vara nöjda med sina insatser i matchen mot FC Rosengård.

Trots 0-3-underläget startade Rosengård tredje perioden optimistiskt och skapade ett par lägen då hemmaspelare kom ensamma med Albin Nilsson i Simrishamns mål. Men Nilsson rusade ut, gjorde sig stor och kunde avvärja samtliga skott på mål denna eftermiddag. När Selman Abdirahman utnyttjade sin snabbhet och hann peta bollen förbi både backar och utrusande målvakt fram till 4-0 tappade matchen momentum. Några spelare tappade även fattningen och fick efter en del vevande och knuffande kliva av plan och lugna ner sig. I övrigt var detta en mycket välspelad och juste match. Kanske hade Skånes Fotbollförbunds kontrollant (ett resultat av den stökiga junimatchen) en lugnande och balanserande effekt på alla inblandade – spelare, domare, ledare och publik?

Skånes Fotbollförbunds kontrollant skakar hand med ungdomsdomaren innan matchen. Samma domare dömde även matchen i juni mellan de båda lagen.

Efter Simrishamns fjärde fullträff såg Rosengård inte längre ut att tro på det längre och Simrishamn blev bekväma i sin 4-0-ledning. Inte ens en straff för Rosengård i matchens slutskede kunde spräcka Simrishamns nolla. Nilsson i målet styrde straffen över mål ut till en resultatlös hörna för Rosengård.

Straffräddning av Albin Nilsson.

FC Rosengård – IFK Simrishamn 0-4 (0–0, 0–3, 0–1)

Målen: 0–1 Ludvig Olsson, 0–2 Selman Abdirahman, 0–3 Harry Esbjörnsson, 0–4 Selman Abdirahman.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here