Gärsnäs starkast i derbyt mot Hammenhög

0
3174
Gärsnäs i vitt vann division 5-derbyt mot Hammenhög med 2-0.

När Gärsnäs AIS och Hammenhögs IF möttes i våras i division 5 sydöstra vann Gärsnäs med 2-0. På fredagskvällen var det Hammenhögs tur att ha fördelen av hemmaplan. Det hjälpte föga. Gärsnäs vann även denna gång med 2-0 och tog sig därmed upp på kvalplats till division 4.

Gärsnäs har en stor och bred trupp som gillar att arbeta hårt tillsammans. Det kan bära långt. Hammenhög halkade ner till sjätte plats men har endast fyra poäng upp till den kvalplats som just nu Gärsnäs innehar. En spännande höst väntar i femman.

Gärsnäs rörliga anfallsspel

Första kvarten hade lagen var sina lägen. Hammenhögs William Hansson skarvade ett instick som täcktes av en Gärsnäsback och Gärsnäs Fredrik Möller lobbskjöt men Hammenhögs målvakt Rafael Korowjczyk hann tillbaka och kunde enkelt avstyra, den gången.

Gärsnäs hade ett rörligt anfallsspel i första halvlek. Fredrik Möller, Niklas Bernhoff och Axel Andersson hade många löpmeter på sina konton denna sensommarkväll. Rörligheten skulle också resultera i målprotokollet. I den 38:e matchminuten snappade Axel Andersson åt sig bollen och lobbade från långt håll över Korowjczyk i hemmamålet. Rättvist 0-1 efter första 45:an.

Gustavssons praktträff släckte Hammenhögs hopp

I andra halvlek flyttade Hammenhög fram positionerna i jakten på kvittering och de blåtröjade hade klart större bollinnehav än i den första halvleken men de riktigt heta målchanserna uteblev. Hemmalagets Jakob Nilsson drog igång flera fina dribblingsräder som dock oftast stoppades av Gärsnässpelare.

Gärsnäs Axel Andersson fick kramp i slutet av matchen. Hammenhögs starke mittback och kapten visar hjälpsamhet och fair play.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen klev Hammenhögs Axel Andersson av med krampkänning. Ersatte gjorde Martin Gustavsson som med kvällens första bolltouch, i höjd med straffpunkten, smekte in 0-2 i hemmamålets vänstra kryss. Ett mycket vackert mål med känslig högerfot.

Tränar du mycket skott?

– Nej, ingenting. Men nu fick jag till det, säger en leende Martin Gustavsson direkt efter matchen.

Hänger ni med i toppen nu?

– Ja, det får vi hoppas, avslutar Martin Gustavsson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here