Österlen FF:s tränare Blagojevic klar för Mjällby AIF

0
4274
Mladen Blagojevic.
Milos Milojevic tog över som huvudtränare för Mjällbys division 1-lag när Jonas Andersson slutade. Sedan dess har Blekingeklubben sökt en assisterande tränare. Nu har Österlens tränare Mladen Blagojevic tackat ja till den nya tränaruppgiften men han lämnar inte rollen som huvudtränare för division 2-laget Österlen FF. Säsongen ut är det dubbla tränarroller som gäller för 34-årige Blagojevic.

”Rätt fokus så löser det sig”

Milojevic och Blagojevic träffades i vintras då Österlen och Mjällby spelade en träningsmatch. Kontakten har nu lett till att de båda tränarprofilerna blivit kollegor. Redan under tisdagen gjorde Mladen Blagojevic sitt första träningspass med sin nya klubb. Österlensport kollade av hur det dubbla tränarjobbbet är tänkt att fungera.

Antar att det nu blir mycket pendling med bil mellan Österlen och Listerlandet, hur ser du på det?

– Pendla är jag van vid och man blir lite allmänbildad på vägen tack vare alla poddar. Snart kan jag allt om Amerikanska inbördeskriget, säger Mladen Blagojevic.

Kommer det inte bli svårt att fokusera på två spelargrupper?

– Nej då, det handlar som alltid att ha rätt fokus så löser det sig.

Till skillnad från Österlen har ju Mjällby en stor ungdomsverksamhet och det är ingen hemlighet att du gillar att träna unga talanger och ge dem chansen, var det en av anledningarna till att du tackade ja till Mjällby?

– Absolut finns det i bakgrunden men just för dessa fyra månader som jag skrev på för så var inte det huvudanledningen.

Finns det tankar på ett samarbete/spelarutbyte/farmarklubbsavtal mellan Österlen och Mjällby?

– Återigen så är där inga tankar på samarbete här och nu. Mjällby har redan samarbete med Sölvesborg och Asarum men som sagt just nu är mitt fokus fyra månader av stenhårt jobb på fotbollsplanen.

Större ansvar för Darko Lukanovic

Hur gör du vid matchkrockar, vilket lag väljer du?

– Just nu är det endast två matchkrockar och i grunden är det ÖFF som går först.

Kommer assisterande tränare Darko Lukanovic att få ett utökat tränaransvar för Österlen nu?

– Darko har steg för steg tagit större ansvar vilket är naturligt med tiden men även skadorna som kommit har gjort att han kunnat ta mer ansvar som ledare, avslutar Mladen Blagojevic.