SM-guld till Österlens Ridklubb

0
2626
Österlens vinnande lag bestod av: Shane Carey, Linnea Ericsson-Carey, lagledaren Katarina Jönsson, Sara Molvidsson Hellström, Andrea Persson och lagledaren Gitte Lindskog. Foto privat.

För första gången har Österlens Ridklubb tagit guld i laghoppning. I finalen i Folksam Elitallsvenska deltog åtta lag. Österlens ryttare Andrea Persson på Las Vegas, Linnea Ericsson-Carey på Contenance, Sara Molvidson Hellström på Boston S.E och Shane Carey på Boomerang tog med sig både ära och en prischeck på 200 000 kronor hem till Österlen. Pengarna kommer att delas mellan alla som bidragit till SM-guldet.

Trots att Österlenryttarna Peder Fredricson och Stephanie Holmén inte ingår i laget har ridklubben i Borrby ett mycket starkt lag. Shane Carey på Boomerang behövde inte ens rida sin omgång, guldet bärgades redan när lagets tredjeryttare Sara Molvidson Hellström red sin omgång felfritt.

– Jag visste inte om det där förrän Jan Fristedt sa det i högtalarna, så då blev jag lite ”shaky”. Men när man väl kommer i gång är man fokuserad på vad man ska göra, säger Sara Molvidson Hellström till hippsson.se.

Silver tog IM Sportriders Ryttarförening och bronset gick till Nääs Hästsportförening.

Alla resultat från tävlingen hittar du här.