Bra flyt för Kivik under SUM-SIM i Malmö

0
2521
I lagkappen 4x100m frisim denna kvartett in på en fin 9 plats. Julia Olsson, Thea Brynjes, Hans Anders Molin (tränare), Elin Lundberg och Olivia Hansson. Foto Kiviks Simklubb.
Under helgens SUM-SIM i Malmö mönstrade Kiviks Simklubb fem simmare – Julia Olsson och Thea Brynjes i klassen 14 år och yngre, Oscar Nordström och Olivia Hansson i klassen 15 år samt Elin Lundberg som simmade i Kiviks lag på 4×100 frisim och 4×200 frisim. Här en dag-för-dag-sammanfattning över Kiviksimmarnas framfart i Malmöbassängen.

Torsdag

Julia Olsson satte nytt personligt rekord på 200 medley men tiden räckte inte till final. Oscar Nordström fick inte till det på 400 frisim och tog sig heller inte vidare till final. Thea Brynjes svarade för en stark prestation i försöken på 100 frisim där hon sänkte sitt färska pers från DM i Simrishamn i början av juni med över en sekund och tog sig därmed till eftermiddagens final. Olivia Hansson gick också vidare till final. Olivia var även direktkvalificerad till finalen på 1500 fritt. Thea som redan i försöken sänkt sitt pers rejält kunde ändå kapa någon tiondel till i finalen vilket räckte till en åttondeplats. Olivia förbättrade sitt pers på 100 fritt i finalen och slutade femma. Det blev till att ladda om för den kommande finalen på 1500 frisim. Ett riktigt kraftprov som Olivia gick segrande ur med ett nytt personligt rekord.

Fredag

Efter den sena finalsimningen på torsdagen var det på fredag morgon dags för Oliva och även Thea att simma försök på 400 frisim. Thea kunde inte upprepa sin tid från DM och missade tyvärr final. Olivia gick vidare som fyra. I finalen avancerade Olivia till en tredjeplats och satte ett nytt personligt rekord på distansen.
Olivia Hansson simmade hem fyra medaljer under SUM-SIM. Hon fick även pris av Kiviks Musteri som sponsrar tävlingarna. Foto Kiviks Simklubb.

Lördag

På lördag förmiddag simmade Oscar Nordström i försöken på 200 ryggsim något över sin anmälningstid vilken inte räckte till final. Olivia Hansson var direktkvalificerad på 800 frisim där hon, precis som på halva distansen, tog ett brons. Nytt pers blev det också.

Söndag

SUM-SIM:s sista dag hade Kivik tre simmare i försöken. Julia Olsson simmade 100 fjäril, Oscar Nordström 100 ryggsim och Olivia Hansson 200 frisim. Olivia var den som tog sig vidare till eftermiddagens finaler, i vilka Kivik, också skulle simma lagkapp 4×100 frisim. Båda finalerna slutade lyckligt. Olivia tog sin fjärde medalj, nu ett silver, och laget hade verkligen samlat ihop sig och klättrade från plats 22 i startlistan till plats 9 i resultatlistan.

Kiviks Simklubb tog totalt fyra medaljer, alla av Olivia Hansson, och i poängsammanställningen blev Kiviks Simklubb sjunde bästa i klubb i Skåne och tjugosjunde i landet!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here