Mer tennis på Österlen

0
3613
Mer tennis på Österlen.
I syfte att lyfta tennisen på Österlen har Ystad TK tillsammans med Skåneidrott och ett antal lokala eldsjälar dragit igång projektet ”Mer tennis på Österlen”.

Vill bygga tennishall på Österlen

I Skillinge, Borrby, Sankt Olof, Simrishamn, Gärsnäs, Tomelilla, Löderup, Östra Tommarp, Kåseberga, Skåne Tranås, Svarte, Nybrostrand och Kivik finns tennisbanor som inte utnyttjas särskilt frekvent. Flera av banorna har under våren och sommaren rustats upp och nu i sommar erbjuds flera tredagarscamper runt om på Österlen.

– Vi vill sprida tennisen och samarbeta med tennisklubbarna i sydöstra Skåne. Det är Marcus Roswall som är tränare under camperna. För de som vill spela ännu mer tennis har vi sex veckor med sommartennis här i Ystad. Det är träning för alla och då man bokar upp sig veckovis, säger André Schlyter, chefstränare i Ystad TK.

Första tredagarscampen går igång redan nu på måndag den 2 juli på de nyrustade grusbanorna intill Tobisviksbadet i Simrishamn. Därefter blir det även camper i Borrby, Löderup, Skillinge, Gärsnäs och Tomelilla. På lite längre sikt är målet att bygga en tennishall någonstans på Österlen.

Mer tennis på Österlen.

Byamästerskap i tennis

Tennissommaren på Österlen kulminerar den 17-18 augusti på Saltsjöbadens Tenniscenter i Ystad där nystartade ”Byamästerskapen” avgörs. Spännande, vilken ort på Österlen är bäst på tennis?

Information om projektet ”Mer tennis på Österlen” och hur du anmäler dig till camperna hittar du här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here