Väntade herrfinalister i Ystads sommartour

0
2428
Daniel Appelgren är klar för final i YSB sommartour i Ystad.

Idag kl 11.30 spelas finalen i YSB sommartour i Ystad. Andraseedade stockholmaren Patrik Brydolf möter förstaseedade Daniel Appelgren från Borås. Segraren inkasserar 25000 kronor.

I gårdagens ena semifinal ledde Daniel Appelgren komfortabelt över Marius Ruzgas med 1-0 i set (6-2) och 4-1 när han fick känningar i ena knät. Appelgren haltade en aning och tvingades dra ner på tempot men lyckades ändå hålla undan till setvinst (6-3) och seger. Det avslutande setet bröt han blankt – starkt gjort. Frågan är om knät är helt återställt till dagens final.

Den andra semifinalen blev betydligt jämnare. Jeppe Johansson–Holm gick fram till 3-1-ledning i första set innan Patrik Brydolf, efter flera racketbyten, fick ordning på spelet och kunde vinna första set med 6-4. Andra set gick till tiebreak där Brydolf ryckte åt sig en ledning som Johansson–Holm inte förmådde hämta in. Intensiv och välspelad match där flera bollar och beteenden på banan blev ämne för diskussion.

Patrik Brydolf är klar för final i YSB sommartour.

Finalen spelas på Saltsjöbadens Tenniscenter i Ystad med start klockan 11.30 idag onsdag.