FC Cimrishamn ligger inte på latsidan

0
2296
FCC tackar publiken i Jonebergshallen.

Säsongen är sedan länge avslutad för Österlens innebandystolthet FC Cimrishamn. Första säsongen i division 3 innebar direkt kvalspel upp till division 2. Kvalserien slutade med en seger och två förluster vilket dock inte räckte för avancemang. Men en klart godkänd första säsong i tvåan och nu laddar föreningen något oväntat upp med tränarbyte och midsommardans.

Fredrik Hennigor ersätter Anders Bäckman som huvudtränare

Huvudtränaren Anders Bäckman har valt att tacka nej till fortsatt tränaruppdrag för FC Cimrishamn. Ersätter gör spelaren Fredrik Hennigor som lägger klubban på hyllan och istället helt fokuserar på rollen som tränare tillsammans med Andreas Björborn som fortsätter som både assisterande tränare och spelare.

– Detta tror jag blir jättebra. Ett nytänk och en nystart och det ska bli väldigt roligt att träna laget tillsammans med Fredrik, säger Andreas ”Bonbon” Björborn, som vann poängligan i både serien och kvalserien och som själv tycker att han är ”lite för ung för att lägga av”.

Vi är nog rätt många som kan hålla med om det Andreas.

Andreas Björborn.
Foto Österlensport Henrik Malmqvist

Spelartruppen kommer att spetsas

Målvakten Henrik Dahlström slutar men hur ser det i övrigt ut i spelartruppen?

– Det kommer att komma spelare och då är det spetsspelare som direkt kan bidra till laget. Henrik blir svår att ersätta i målet. Det finns inte jättemånga bra målvakter på Österlen, säger Andreas Björborn.

Finns det någon bland de yngre spelarna underifrån som kan ta plats i A-laget?

– Vi kommer att fortsätta låta några av de yngre spelarna träna med A-laget men som det ser ut nu är det ingen som går in och tar en startplats, avslutar Andreas Björborn, som tillsammans med lagkamraterna i FCC startar upp försäsongsträningarna i slutet av juli.

Målvakten Henrik Dahlström slutar som FCC:s burväktare.

FCC tar över midsommarfirandet på Tjörnedala

Det traditionella midsommarfirandet vid Tjörnedalagården i Baskemölla arrangeras i år av FC Cimrishamn. Det blir dans runt midsommarstång och levande musik. Insläpp från 12.00 på midsommarafton. 13.30 spelar Nya Stup och 14.00 dansas det kring midsommarstången. Entré 20 kronor.

Årets prestation till FC Cimrishamn

Skånes Innebandyförbund har i dagarna utsett FCC-ligan (den nystartade motionsligan) till Årets prestation säsongen 17/18.

Patrik Hammargren och Toni Larsson tog emot utmärkelsen Årets prestation av Skånes Innebandyförbund.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here