Österlens tonåringar spänner musklerna på fotbollsplan

0
2628
Jubel för Tomelilla IF:s 14-åringar. Foto Tomelilla IF

Nationaldagen innebar flaggan i topp för flera av Österlens duktiga fotbollsungdomar. Åldersgruppen födda 03 och födda 04 skördade framgångar i både DM och Hyllie Skånes Vintercup.

IFK Simrishamn tog brons i Skånes vintercups B-slutspel

I det sedan vintras uppskjutna finalspelet (B-slutspel) i Hyllie Skånes Vintercup mobiliserade IFK Simrishamn alla tillgängliga spelare i åldersklass 15 år. 19 spelare och ett gäng föräldrar och ledare rullade iväg till Hyllie IP:s konstgräsplan i Malmös utkanter för att spela semifinal mot Staffanstorps United FC och därefter match om tredje pris, alternativt final.

IFK Simrishamn vs Staffanstorps United FC.

Vid ankomst till Hyllie meddelade arrangören att BK Höllviken, ett av lagen i den andra semifinalen, dragit sig ur tidigt på matchdagen. Lite märkligt att en så pass stor klubb som BK Höllviken med många duktiga killar inte kan skrapa ihop tillräckligt många spelare. Det sena avhoppet innebar att IFK Klagshamn blev klara för final utan att ens spela. Avhoppet innebar även att det förlorande laget i semifinalen mellan Simrishamns och Staffanstorp inte fick spela matchen om tredje pris.

Säkert passningsspel präglade semifinalen

Semifinalen blev en välspelad och just match med säkert passningsspel från båda lagen och där Staffanstorp var det aningen större och starkare laget. Staffanstorp tog ledningen efter cirka tio minuter tack vare ett organiserat presspel som stressade Simrishamns försvar. I anfallet innan hade Simrishamn ett gyllene läge att ta ledningen. Mål där och matchen hade förmodligen fått en annan karaktär. Innan halvtidsvilan utökade Staffanstorp sin ledning fram till 2-0 vilket också var ställningen i halvtid.

IFK Simrishamns anfallare Hamze Ąbdurahman spelade hela första halvlek och visade rätt attityd.

Till andra halvlek bytte Simrishamn in samtliga åtta spelare som inte spelade första halvlek. Simrishamn inledde halvleken starkt med ett kollektivt och energifyllt presspel men Staffanstorps mycket stabila försvar tillät inte Simrishamn att komma fram i särskilt många farligheter.

Till höger en av Staffanstorps duktiga mittbackar som gjorde det svårt för Simrishamns anfallare.

Simrishamns hetaste målchans i andra halvlek var en frispark från långt håll signerad Simon Jeppsson som tog i ribbans överkant. Staffanstorp gjorde ett mål i andra halvlek, ett klassmål där staffanstorparen först lyfte bollen över sin försvarare och därefter klippte in bollen på volley i målets högra kryss. Matchens prestation! Simrishamnskillarna kämpade väl hela matchen och ska ha rejält med beröm för sin inställning trots att det inte gick hela vägen denna gång. Rättvist slutresultat 3-0 till Staffanstorp som senare under eftermiddagen även vann finalen mot Klagshamm. Guld till Staffanstorps United FC, silver till IFK Klagshamn och brons till IFK Simrishamn.

Samtliga resultat från Skåne Vintercup hittar du här.

Tomelilla IF till semifinal i DM för 14-åringar

Tomelilla IF klara för semifinal i DM för 14-åringar. Foto Tomelilla IF.

I DM hade både Tomelilla IF och Ystads IF spelat sig fram till kvartsfinal där de ställdes mot varandra. Matchen spelades på Tomelilla IP och blev en jämn tillställning som till slut hemmalaget Tomelilla vann med 4-3. Därmed är Tomelillas 14-åringar klara för semifinal i DM där de får möta Helsingborgs IF, Lunds BK eller Malmö FF.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here