Dubbla silver till Olivia Hansson i DM

0
3379

Helgens DM-simtävlingar (Skåne och Blekinge) i Tobisviksbadets 50-metersbassäng i Simrishamn genomfördes under magiska förhållanden. Simmarna pustade ut i skuggan och presterade riktigt bra tider i det naturligt uppvärmda vattnet.

Fjärilsim i Tobisviksbadets 50-metersbassäng.

Olivia Hansson från Kiviks SK simmade hem två silvermedaljer på 1500 meter frisim, en för juniorer och en i seniorklassen.

Olivia Hansson slog personligt rekord på 800 meter frisim.

– Jag satte pers på 800 frisim med tiden 9:20, tre sekunder under mitt tidigare pers. Det var jättekul. 50 meter fjärilsim gick också bra, där persade jag med tre tiondelar, berättar Olivia Hansson.

Hur många är ni från Kiviks Simklubb som tävlar här i DM?

– Förutom jag är vi tre tjejer och en kille till, så totalt fem. Alla tävlar i klasserna 14 år och 15 år, avslutar Olivia Hansson som senare i sommar simmar nordiska ungdomsmästerskapen.

Över 1500 starter genomfördes under helgens tävlingar som var ett samarrangemang av tre klubbar från sydöstra Skåne – Österlen Sim, Kiviks SK och Ystads SS.

Oskar Hoff, Landskrona Simsällskap, på väg mot segern i 200 meter fjärilsim. Tiden blev 2.09.89.

– Det är fjärde året vi kör DM här i Tobisvik. I år är det nästan för varmt väder, det tar hårt på simmarna. Vi har stängt av värmen i bassängen nu. Vi har 27,5 grader i vattnet, säger Roland Olsson tävlingsansvarig från Ystads SS.

Vilket lopp var tävlingarnas karamell?

– Det var nog 50 frisim för herrar. Där är det snabba killar med. Det är många som tycker den distansen är rolig att titta på eftersom det går snabbt, avslutar Roland Olsson.

Hur gick det då för herrarna på 50 meter frisim? Jo, Jesper Björk från Helsingborgs Simsällskap vann på tiden 25,24.

Resultaten från helgens DM-simningar hittar du här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here