Österlen straffade Borrby i YA-cupen

0
4180

Med hjälp av de fyra handikappstraffarna (det skiljer fyra divisioner mellan lagen) var det tänkt att division 6-laget Borrby IF skulle straffa division 2-laget Österlen FF i tisdagens YA-cupmatch på Borresvall i Borrby. Så blev det också delvis efter det att Viktor Blixt satte alla fyra straffarna för sitt Borrby. Men Österlen gjorde fyra spelmål under ordinarie speltid. Oavgjort efter full tid innebar ett straffavgörande som Österlen vann med 7-6. Men skrällen var inte långt borta.

Österlen hade bollen – Borrby försvarade sig

På den uttorkade och hoppiga gräsplanen tog Österlen som sig bör kommandot. Borrbys taktik var att ligga rätt i försvarspositionerna. Och det gjorde hemmalaget med den äran matchen igenom.

Borrby IF i rött gjorde en stark försvarsinsats men Österlen FF gick segrande ur YA-cupkampen.

Borrby tog sin första handikappstraff i den sjunde minuten. Viktor Blixt stegade fram och placerade bollen lågt till höger om Henrik Jeppsson i Österlens mål. Efter 24 minuter sänkte Viktor Blixt även handikappstraff nummer två, denna gång till vänster om Henrik Jeppsson. Två minuter senare fick Österlen utdelning på sitt stora bollinnehav. Ett inlägg från vänster studsade hit och dit innan Österlens Joel Mårtensson tog hand om bollen och skickade in 1-2-reduceringen. Österlen hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna och det dröjde till matchminut 41:minuten innan Dejan Blagojevic kunde kvittera. 2-2 i halvtid.

Borrby IF:s klack körde loss med ramsor med varierande budskap.

4-4 efter full tid

Inför 232 betalande åskådare ökade Österlen tempot ytterligare i inledningen av andra halvlek. När Tibor Cica efter bara två minuter gjorde 2-3 trodde nog de flesta att Österlenmålen skulle rulla på. Borrbys spelare ville dock annat och anförda av utmärkte mittbacken Tobias Ekdahl gjorde de rödtröjade det svårt för Österlen. I den 52:a minuten tog Borrby sin tredje handikappstraff. Viktor Blixt förvaltade även denna möjlighet fram till 3-3. Ny ledning för Österlen fyra minuter senare genom Fredrik Hansson och när det återstod en halvtimme kvitterade Borrby på nytt när Viktor Blixt även satte den fjärde och sista handikappstraffen. Återstoden av matchen slog Borrby ifrån sig och Österlen tappade en del aktivitet och bollen förflyttades mest sidledes.

Borrby IF:s Viktor Blixt gjorde totalt fem straffmål.

I den 77:e minuten var det mycket nära att Borrbys blixtsnabbe Viktor Blixt hade hunnit före Österlens utrusande målvakt Henrik Jeppsson. Kapplöpningen slutade med hopslag där en och annan hemmasupporter ropade på straff. I slutet av matchen avlossade bortalaget ett par giftiga distansskott som räddades snyggt av den f.d. bordtennisspelaren! Andreas Olsson i Borrbymålet.

YA-cupens regelvärk säger straffläggning vid oavgjort vid full tid. Säkra straffskyttar höll spänningen vid liv en bra stund. Österlen satte sju raka straffar och när Hugo Blixt skulle lägga Borrbys sjunde straff gjorde den tidigare Borrbyspelaren! i Österlens mål Henrik Jeppsson en fin parad. När Österlens André Lidholm därefter målade på sin straff blev även han matchjälte.

Österlen är nu vidare till kvartsfinal i YA-cupen där de ställs mot vinnaren mellan Sjöbo IF och Svenstorps IF.

Borrby IF–Österlen FF 10–11 efter straffar, 4–4 (2–2) efter full tid.

Målen: 1–0 Viktor Blixt, 2–0 Viktor Blixt, 2–1 Joel Mårtensson, 2–2 Dejan Blagojevic, 2–3 Tibor Cica, 3–3 Viktor Blixt, 3–4 Fredrik Hansson, 4–4 Viktor Blixt.
Straffmålen Borrby: Johan Hansson, Jakob Mårtensson, Hampus Kristensson, Fredrik Olsson, Viktor Blixt och Kasper Persson.
Straffmålen Österlen: Jacob Blixt, Tibor Cica, Fabian Karlsson, Tahir Krasniqi, Jonathan Karlsen, Valon Gashi och André Lidholm.
Publik: 232

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here