Tahir Krasniqi och 15-årige Victor Blixt klara för Österlen FF

0
4337
Tahir Krasniqi i vitt i kamp med nummer 9 Victor Blixt. Nu blir de lagkamrater i Österlen FF. I förgrunden Linus Knutsson, nummer 17.

Direkt efter Österlen FF:s vinst över Borrby IF i YA-cupen (matchreferat kommer) avslöjade Österlentränaren Mladen Blagojevic på tisdagskvällen två spännande offensiva nyförvärv. Dels Tahir Krasniqi från Eslövs BK och dels 15-årige Borrbytalangen Victor Blixt.

Båda har korttidskontrakt med Österlen som innebär att de till en början är tillgängliga i sex seriematcher och en match i Svenska cupen. Tahir Krasniqi kommer närmast från Eslövs BK som för närvarande toppar division 3 södra Götaland. Victor Blixt lämnar moderklubben Borrby IF, mittenlag i division 6 sydöstra.

Så här kommenterade Victor Blixt övergången från Borrby till Österlen.

Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic med nyförvärvet Victor Blixt.

– Det känns riktigt bra, jag har väntat på den här chansen och längtat efter detta. Det är därför jag tränar varje dag, säger Victor Blixt.

Det är ett rejält hopp från division 6 till tvåan.

– Ja, men jag har tränat med Österlen sedan i vintras och det känns bra på träningarna, Jag hoppas göra lite avtryck trots att jag bara är 15 år.

I Borrby spelar även Victors bröder Hugo och Ludvig Blixt och i Österlen finns sedan tidigare Jacob Blixt. Victor lämnar alltså två bröder men får i gengäld en annan bror i sin nya klubb.

Hur blir det att spela med Jacob nu och konkurrerar ni om samma position?

– Det ska bli kul att spela med honom. Jag kan spela både på mittfältet och i anfallet så det är inga problem. Det är nog i första hand som ytter jag kommer att få spela i Österlen. Jag är rätt snabb så det är bra att utnyttja mig i djupledsspelet.

Att du är snabb och är bra på att utmana en mot en syns tydligt men vad behöver du förbättra i ditt spel?

– Mina avslut. Jag hade kunna göra många fler mål för Borrby här i sexan om jag hade haft bättre avslut.

Med tanke på att du satte fem straffar i kväll, fyra handikappstraffar och ytterligare en i straffavgörandet, verkar det inte vara något fel på dina avslut direkt.

– Jag sa innan att jag skulle chippa in straffarna men jag satte dom enkelt istället, avslutar Victor Blixt.