Fritzson fixade en poäng till Tomelilla

0
3019
94:e matchminuten. Här tappar Balkans målvakt bollen och där bakom lurar Tomelillas Joakim Fritzson som några tiondelar senare påpassligt stötte in 2-2-kvitteringen.

Lördagens division 3-möte mellan Tomelilla IF och FBK Balkan slutade 2-2 efter stor dramatik på Tomelilla ip. På tilläggstid krigade hemmalaget till sig en sista hörna. Inbytte veteranen Joakim Fritzson höll sig framme och petade in kvitteringen som innebar att Tomelilla håller sig över tabellens nedre kvalstreck.

Under första halvlek hade Balkan flera fina uppspel på högerkanten men det var mitt i banan som gästernas första mål kom efter dryga kvarten. Svårstoppad William Tonji Ngounou vann bollen i kamp med både hemmaback och hemmamålvakt, det såg ut som ett missförstånd, och vips var han förbi de båda och kunde rutinerat rulla in ledningsmålet fram till 0-1.

Filip Malmqvist i hemmamålet hade en hel del att göra i matchen mot FBK Balkan.

Tomelilla skapade ett par halvchanser men Balkans offensiv var farligare och i den 40:e minuten var det nära 0-2 då en misslyckade bakåtpassning till Filip Malmqvist i hemmamålet friställde Balkans Daniel Jovanovic. Men Malmqvist gjorde sig stor i utrusningen och kunde avstyra. I de allra sista sekunderna av första 45:an görs Tomelillas Anders Nilsson ner i Balkans straffområde. Straff, och när Jakob Wetterberg gjorde det han skulle kunde ett hundratal i publiken konstatera 1-1 efter första halvlek.

Tomelilla IF och FBK Balkan sida vid sida även i målprotokollet.

Tomelilla inledde andra halvlek med full offensiv. Redan efter tre minuter hade Jakob Lindqvist ett upplagt läge att göra 2-1 men Balkans målvakt gör en klassräddning ut till en resultatlös hörna. Minuten senare var det hemmalagets Ahmed Zukanovics tur att skjuta i fritt läge men avslutet blev misslyckat. Hemmaoffensiven mattades av och i den 61:a minuten måttade gästerna ett högerinlägg som letade sig fram till Carl Möller som enkelt gjorde 1-2 mitt framför hemmamålet. Strax därpå var Carl Möller ytterst nära att öka på bortaledningen.

En av Tomelillas hörnor mot Balkan gav resultat.

Tomelilla tryckte på i slutet och lyckades kämpa sig till sig ett par hörnor men de heta chanserna uteblev. En hörna återstod dock. En hårt inåtskruvad hörna signerad Johannes Person som Balkans målvakt tappade. Bollen ramlade ner framför Joakim Fritzson som stötte in 2-2. Detta var Fritzsons 376:e match i den randiga Tomelillatröjan – en match han säkert kommer att minnas med glädje.

Nästa helg väntar topplaget Eslövs BK på bortaplan för Österlens blåvita änglar och helgen därefter kommer IF Lödde på besök till Tomelilla ip.