Flickfotbollen tillbaka i Simrishamn

0
3264
IFK Simrishamn har startat upp fotbollsträning för flickor igen.

IFK Simrishamns flickfotboll har legat i träda under några år. Nu har den återuppstått. Under ledning av IFK Simrishamns ungdomsledare Izet Kaljic och tränarna Ingela Ekdahl Johansson och Måns Lundberg har träningarna för flickor dragit igång igen.

Izet Kaljic är även tränare för Hammenhögs IF:s damlag i division 1 och tycker det är viktigt att uppmuntra fler tjejer till att hålla på med idrott, och gärna då en lagidrott som fotboll.

Tränare Izet Kaljic ger feedback till Hammenhögs IF:s damlag.

– I Hammenhög har jag sex sju spelare som tidigare fått sin fotbollsutbildning i IFK Simrishamn och dessa spelare ingår nu i projektet som syftar till att lyfta flickfotbollen i Simrishamn. Spelarna turas om att vara ledare på flickornas träningar. Det är inspirerande för flickorna att a-lagsspelare deltar, säger Izet Kaljic.

Angelica ”Bus” Fridh startade sin fotbollskarriär i IFK Simrishamn. Idag är hon kapten och nyckelspelare i Hammenhögs IF och en av de a-lagsspelare som ställer upp för den nya flickgruppen i IFK Simrishamn.

Över 20 tjejer tränar fotboll

Gruppen tjejer som tränar fotboll med IFK Simrishamn har vuxit stadigt under våren. Till varje träning dyker det upp nya namn och idag är det över 20 flickor födda mellan 2005 och 2010 som tränar fotboll tillsammans på Korsavads idrottsplats på måndagar mellan 17 och 18.

Ingela Ekdahl Johansson fick idrottsledarestipendium

En av IFK Simrishamns många ideellt arbetande ungdomsledare heter Ingela Ekdahl Johansson. Sonen Pelle är målvakt i IFK Simrishamns 15-årslag och dottern Ella spelar i föreningens nystartade flicklag som Ingela tränar. Nyligen belönades Ingela Ekdahl Johansson med ett stipendium på 10000 kronor för sina engagerade insatser. 3000 kronor av stipendiet går till föreningen och resterande 7000 kronor tillfaller idrottsledaren själv. Bakom stipendiet står Skånes Idrottsledarstipendier och Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Ingela Ekdahl Johansson. Foto Peter Carlson.