Alfred Nilssons drömstart i Formula STCC Nordic

0
2165
Ward WestCoast Racing Junior Team, 5 May, 2018 Ring Knutstorp, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Det är något särskilt med Tomelilla och motorsport. Denna gång handlar det om framgångar inom STCC där debuten för Tomelillakillen Alfred Nilsson i Formula STCC Nordic på Ring Knutstorp den gångna helgen blev en formidabel succé. Seger i första racet och tvåa i andra.

I det första racet tog sig Alfred Nilsson förbi Emil Heyerdahl upp på förstaplats och kunde sedan behålla ledningen ända in i mål med jagande Emil Heyerdahl strax bakom. I tävlingens andra race blev det ombytta roller med Alfred Nilsson på en andraplats.

– När man kämpat så hårt för att få ihop det och komma till start i det här mästerskapet känns det givetvis härligt att få inleda säsongen med en seger. Jag kände att jag var snabbare än Emil på de inledande varven i det första heatet. Till slut blev han lite stressad och jag kunde ta mig förbi. I det andra racet fick jag nöja mig med andra plats, men var nära Emil flera gånger, säger Alfred Nilsson.

Ward WestCoast Racing Junior Team, 5 May, 2018 Ring Knutstorp, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Resultat topp 5 – Formula STCC Nordic på Ring Knutstorp

Race 1
1. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, 59,199
2. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, + 3,000
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, + 3,495
4. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, + 3,528
5. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, + 6,125

Race 2
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 59.475
2. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +0.367
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +0.994
4. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +6.801
5. Lars Solheim, Team Greenpower, +16.462

Mästerskapet efter 1 av 6 deltävlingar
1. Heyerdahl, 45 poäng
2. Nilsson, 43
3. Ohlin, 32
4. Sander Woldseth, 22
5. Persson, 20

Alfred Nilsson ingår i det Svenska juniorlandslaget i motorsport och är en av svensk motorsports största talanger. På meritlistan finns två SM-guld i Karting där han tillhör den absoluta toppen. 2016 vann han samtliga tävlingar han körde i Sverige! Som första svensk någonsin har han vunnit en 2:a plats i det internationella mästerskapet CIK-FIA Academy Trophy. Alfred Nilsson kör i år för Ward WestCoast Racing Junior Team och nästa tävling går den 19 maj i Norge.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here