Sju EM-simmare i Ystad Grand Prix

0
2258

Korsvirkessimmets 50:e årgång lockade både simningens förbundskaptenen Ulrika Sandmark och många elitsimmare till Ystad Grand Prix. Herrfinalen på 200 meter frisim var tävlingarnas höjdpunkt.

Christoffer Carlsen eller Simon Sjödin, eller skulle 17-årige Robin Hanson kunna utmana i finalen på 200 meter frisim? Svaret blev den regerande nordiska mästaren Christoffer Carlsen som med tiden 1.46,21 var den av de tre redan EM-klara simmarna som först slog händerna i kaklet i bassängen i Ystad Arena. Robin Hanson gjorde ett starkt lopp och simmade in på silverplats. Simon Sjödin tog bronsmedaljen denna gång.

Robin Hanson hyllar bassängen i Ystad

Robin Hanson visade redan under lördagen god form då han slog till med arenarekord på 400 meter frisim.

Robin Hanson från Stockholmsklubben Järfälla SS var en av många talangfulla simmare som deltog i Korsvirkessim.

– Jag trodde inte att jag skulle simma så snabbt redan nu i vår men bassängen här i Ystad är väldigt snabb. Den håller bra temperatur, lite kallt men inte så att man fryser, säger Robin Hanson, Järfälla SS, inför finalen på 200 meter fritt.

Vilka är dina styrkor som simmare?

– Jag är snabb på korta sträckor. Sedan är jag rätt uthållig. 200 meter passar mig bra, säger Robin Hanson.

Olivia Hansson från Kiviks SK hade en lyckosam helg i Ystad. Hon deltog i många klasser och satte personligt rekord på 800 meter frisim. Arrangörsklubben Ystads SS tog totalt tolv medaljer, däribland Gustav Perssons brons på 200 meter medley.

Olivia Hansson tillbringade stor del av helgen i Ystad Arenas bassäng.

– Olivia simmade väldigt bra båda dagarna, berömmer förbundskapten Ulrika Sandmark.

I Ystad Grand Prix 2018 ingår dels helgens Korsvirkessim och dels Tyr Open som simmas den 20-21 oktober. Arrangör är Ystads SS. Förutom medaljtrion på 200 meter fritt för herrar deltog även följande EM-klara simmare: Björn Seeliger,  Magdalena Kuras, Ida Lindborg och Sara Junevik.

Samtliga resultat från Ystad Grand Prix Korsvirkessim hittar du här >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here