Tredje raka krysset för Österlen FF

0
1809

Trots världspremiär för den, av Peter Popotnik, nyskriva ÖFF-hymnen får Österlen FF vänta på årets första trepoängare. Lördagens division 2-möte på Skillinge ip började bra för Österlen men i andra halvlek tog gästerna från Asarums IF över matchen som slutade 1-1.

På den fortfarande bitvis ojämna gräsplanen inledde båda lagen trevande. Asarum fick till ett par distansskott på omställningar men det var Österlen som efter den inledande kvarten tog initiativet. Löpvilligt presspel och överbelastning vid omställningarna bäddade för att hemmalaget gång på gång kom fram på kanterna. Lägen skapades, men 0-0 i halvtid.

Mladen Blagogevic hyllar försvarstrio

Utdelningen kom istället i Österlens första anfall i andra 45:an. Jacob Blixt tog emot bollen på vänsterkanten, drev framåt och måttade ett inlägg snett inåt bakåt där Fabian Karlsson mötte perfekt med vänsterskon i straffområdet och dundrade in 1-0. Snyggt! Minuten senare tvingades hemmalagets Bassam Ahmad utgå efter en smäll i magtrakten.

André Lidholm med ett balansnummer i den högre skolan.

Asarum flyttade nu fram positionerna och resten av matchen fick Österlen till stor del ägna sig åt försvarsspel. Och det gjorde man bra. Mittförsvaret med backarna Dejan Blagojevic och André Lidholm bakom Jonathan Karlsén avvärjde de flesta av Asarums anfallsförsök som ofta gjordes mitt i banan. Asarum styrde det mesta av spelet i andra halvlek och bortakvitteringen i 61:a minuten var både logisk och rättvis även om den var slumpartad. Tre minuter senare var det mycket nära bortaledning men Österlenkeepern Matt Silva reflexräddade närskottet.

Publiken bjöds inte på särskilt rolig fotboll i andra halvlek. Det var mycket kamp och frustration, och en hel del spelarbyten. En av dem som byttes in i hemmalaget var Darko Lukanovic som i matchens slutskede var nära att trycka en frispark genom bortaförsvaret strax utanför straffområdet.

Darko Lukanovics frispark i slutet av matchen var nära att resultera.

– En bra första halvlek. Men mellan 50:e och 61:a minuten kommer vi inte över halva, dom trycker ner oss, springer och pressar och 1–1 kom logiskt. Deras afrikaner är klass, nummer 10 (Christian Akannoh) och 44 (Stephan Chinedue Madueke) är riktigt riktigt bra, lite för bra för division 2 kanske, sa Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic efter matchen.

Du gör många byten idag.

– Ja, vi har x antal spelare som inte är tränade för 90 minuter och då måste vi byta. Dessutom fick Adam en smäll i första som blev värre och värre ju längre matchen gick och Bassam fick utgå i andra efter sin smäll. Men det är skönt att se att de flesta står upp hela vägen och André, Jonte och Dejan vinner nästan alla sina dueller, de visar verkligen klass.

Dejan Blagojevic och bakom honom Jonathan Karlsén krigade bra matchen igenom.

För Österlen FF väntar nu närmast en seriematch borta i Hässleholm. Dessutom YA-cup, DM och Svenska cupen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here