Simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark gästade Österlen

0
1665
Ulrika Sandmark på besök på Österlen.

Under ett frukostmöte på Hotel Svea i Simrishamn med Nätverket Österlen berättade Ulrika Sandmark på fredagsmorgonen om sitt arbete som Simlandslagets förbundskapten. Med på mötet fanns även simtalangen Olivia Hansson från Kivik som fick en överraskning av förbundskaptenen, eller egentligen var det Sara Sjöström som stod för överraskningen.

52-åriga Ulrika Sandmark har varit förbundskapten sedan 2012 och har själv varit en duktigt simmerska med flera SM-guld och en tiondeplats på EM som främsta meriter. Kapten Sandmark är ofta ute och träffar folk på möten och föreläsningar men det är första gången hon besöker Österlen.

– Hittills är det bara Ulf Lundell som via sin musik sjungit om Österlen för mig. Det är mycket trevligt att vara här och nu har vi ju också Olivia Hansson härifrån. Olivia är en talang som är duktig på längre distanser vilket är kul eftersom jag själv var en distanstjej, säger Ulrika Sandmark.

15-åriga simtalangen Olivia Hansson från Kivik.

15-åriga Olivia Hansson, nyss uttagen till Nordiska Mästerkapen i Riga, intervjuades av Nätverket Österlen om sin satsning mot de stora mästerskapen. Hon går på Korsavadsskolan i Simrishamn och när skolarbetet är slut går hon direkt till Korsavadshallens simbassäng för det dagliga simpasset på mellan 1,5-2 timmar.

Din målsättning inför NM i Riga?

– Jag vill ta medalj och vet vad jag ska göra, svarar Olivia Hansson.

Om vi tittar lite längre fram, vilka mål har du med sin simning?

– OS i Tokyo är ett ganska stort mål men jag vill dit. Det skulle vara häftigt!

En av Olivia Hanssons stora förebilder inom simningen är föga överraskande Sara Sjöström. Desto mer oväntad var den present som Sara Sjöström, via Ulrika Sandmark, gav Olivia Hansson – en Sjöström-signerad OS-simmössa.

Kapten Sandmark överräcker en signerad gul OS-mössa till simtalangen Olivia Hansson.

– Den vill jag inte slita på så jag sparar den, säger Olivia Hansson, med den där målinriktade och drömska blicken om ett eventuellt deltagande i Tokyo-OS.

Olivia Hansson deltar i Ystads Grand Prix som i helgen avgörs i Ystad Arena. Där kommer hon simma ett flertal fristilsdistanser.

– Min styrka är att jag är uthållig på längre distanser. Jag orkar hålla ett högt tempo under lång tid. På 400 meter är jag Sverige-etta i 50-meters bassäng i min ålder, avslutar Olivia Hansson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here