Cimrishamn föll mot Eslöv i första kvalmatchen

0
2297
FC Cimrishamn föll med 8-5 mot IBF Eslöv i den första matchen i kvalserien.

FC Cimrishamn var i ledningen två gånger men räckte till slut inte till borta mot IBF Eslöv i kvalserien till innebandyns division 2. Ett 40-tal supportrar från Simrishamn stöttade de ljusblå i nya Eslövshallen där Eslöv under måndagseftermiddagen vann med 8-5.

Eslöv visade direkt i matchinledningen upp ett spel med trygga och snabba bollförflyttningar. FCC verkade tagna av stundens allvar och fick mest inrikta sig på försvarsspel. Stort bollinnehav för Eslöv under de första tio minuterna men farligaste målchansen hade FCC när Veton Gashi fick ett fint läge mitt framför Eslövs mål där duktige målvakten Emil Stenson avvärjde.

Cimrishamn vaknade efter Eslövs ledningsmål

Istället rättvis hemmaledning efter 9.35 då FCC precis hade klarat av ett boxplay. Successivt jobbade sig FCC in i matchen, fick fart på benen och vände till 2-1-ledning i periodens slutskede genom mål av Viktor Lykkegaard och Patrik Leijon. Mindre än halvminuten mellan de båda FCC-målen. Leijons ledningsmål var en riktig pärla där han sprang sig till en fri yta och skickade upp bollen i Eslövsmålvaktens högra kryss. I samband med första periodens slutsignal lyckades Eslöv peta in en kvittering fram till 2-2. Men gjordes målet före, under eller efter det att signalen ljöd? Svårbedömd situation som domarna dömde till hemmalagets fördel trots motiverade protester från Cimrishamns spelare, ledare och publik.

FC Cimrishamn räckte inte till mot ett starkt IBF Eslöv.

Efter 3.45 i den andra perioden drabbades FCC av en ny utvisning. Eslöv hade flera bra lägen men FCC:s målvakt Henrik Dahlström visade då vilken jätte han kan vara i mål, och efter en blixtsnabb kontring frispelade FCC:s Andreas Björborn Tobias Johansson som behärskat lyfte in 3-2 över den liggande Eslövsmålvakten. Knappt två minuter senare kvitterade Eslöv när FCC inte lyckades rensa undan bollen framför egen kasse. Matchen stod nu och vägde och efter tolv minuter fick FCC ett powerplay som endast resulterade i ett par distansskott utanför mål. Starkt boxplay av Eslöv. Efter 16 minuter i mellanperioden tappade FCC:s försvar bollen i egen zon. Detta utnyttjade Eslöv blixtsnabbt fram till en 4-3-ledning som också var ställningen efter två spelade perioder.

24 minuter i snickerboa är inte acceptabelt

FCC inledde tredje perioden genom att återigen klara av ett numerärt underläge och där Tobias Johansson var på vippen att få in kvitteringen. Johanssons hårda skott tog i Eslövsmålvaktens mask. FCC tryckte på men istället skapade Eslöv flera kontringar och efter 3.04 fick hemmalaget utdelning på en av dessa fram till 5-3. Lagen fick nu var sin möjlighet att spela i powerplay utan att lyckas. Istället visade FCC:s Andreas Björborn klass. Längs ena sargen slet han sig loss från sin försvarare, vek in mot mål och hittade vinkeln fram till 5-4-reduceringen. Nu fanns chansen. Halvvägs in i slutperioden fick FCC:s Dennis Hedqvist sätta sig på botbänken två gånger om och då passade Eslöv på att göra både 6-4 och 7-4. FCC orkade inte resa sig och Eslöv kunde relativt enkelt hålla undan fram till slutresultatet 8-5.

Avslutningen på den stundtals riktigt bra innebandymatchen blev frursterad och grinig. FCC:s utvisningar och fokus på domslut försvårade möjligheterna att komma ifatt ett disciplinerat spelande Eslöv. Visserligen var ett par av de utvisningar som FCC drabbades av tveksamma samtidigt som Andreas Björborn blev väldigt hårt tagen vid flera tillfällen utan åtgärder från domarna, men totalt 24 minuter i snickerboa (7 x 2 + 10 min) är såklart inte acceptabelt. Bäst i FCC denna eftermiddag i Eslöv var Patrik Leijon, Viktor Lykkegaard, Henrik Dahlström och Andreas Björborn.

På lördag kl 14.00 tar FCC emot FBC Helsingborg hemma i Jonebergshallen i Simrishamn. Sannolikt krävs seger både mot Helsingborg och VV84 från Bjuv i den sista kvalmatchen för att avancemang till tvåan ska vara möjligt.

Eslöv IBF-FC Cimrishamn 8-5 (2-2,2-1,4-2)
Målskyttar Cimrishamn: Patrik Leijon 2, Tobias Johansson, Viktor Lykkegaard, Andreas Björborn.
Publik: 250.