Esperöd vann YA-cupens premiärmatch

0
2112
Kivik i rött föll mot Esperöd med 0-2 i YA-cupens premiärmatch 2018.
De båda division 6-nykomlingarna Kiviks AIF och Esperöds SK var första paret ut när YA-cupen 2018 drog i gång under onsdagkvällen. Matchen spelades på konstgräset på Korsavads ip i Simrishamn och slutade 2-0 i Esperöds favör.

En halvlek var men Esperöd gjorde målen

Kivik inledde starkast med framåtlutat presspel och hade också ett par gyllene tillfällen att ta ledningen. I andra halvlek var Kiviksspelarna inte lika löpvilliga längre och Esperöd tilläts överta initiativet.
Esperöds målvakt Oliver Göransson rensar undan bollen. Göransson gjorde en stabil insats och avvärjde flera framstötar från Kivik.
Halvvägs in i andra halvlek hittade Mattias Persson Pontus Nilsson som rullade in 1-0 till Esperöd. Kivik jagade kvittering och skickade fram fler spelare i offensiva positioner men hade svårt att skapa de riktigt vassa lägena. Kiviks offensiva satsning öppnade istället ytor bakåt och när Esperöds Oliver Nilsson petade in tvåan i en trasslig situation nära mållinjen avgjordes premiärmatchen. Kivik kämpade på ända till slutsignalen men saknade anfallsspets denna afton. Kivik har tillfälle att ta revansch på Esperöd när den sydöstra division 6-serien drar igång.

Kiviks AIF-Esperöds SK 0–2 (0–0)

Mål Esperöds SK: Pontus Nilsson, Oliver Nilsson.

Esperöd ställs nu mot segraren mellan SoGK Charlo och Borrby IF. I år är det 72:a året som Ystads Allehandas populära YA-cup avgörs. Herrarnas och damernas spelprogram nedan.

YA-cupen herrar 2018.
Bild: Ystadsallehanda.se
YA-cupen damer 2018. Bild: Ystadsallehanda.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here