Lunnarp stod emot Österlen i en halvlek

0
2696
Frispark Österlen FF och Dejan Blagojevic. Lunnarp BK:s mur täcker väl.
Mellan Österlen FF och Lunnarps BK skiljer två divisioner. I tisdagens träningsmatch på Skillinge ip inledde division 4-laget Lunnarp respektlöst. En fotbollsmatch består som bekant av två halvlekar. Efter paus ökade division 2-laget Österlen tempot och visade dessutom effektivitet i avsluten. Allra effektivast var Österlens Felix Weijmers Claesson som bidrog med tre mål när Österlen vände halvtidsunderläget till en klar 5-1-seger.

Stark första halvlek av Lunnarp

Bollinnehavet var Österlens matchen igenom men strax före halvtid sprintade Lunnarps Ricky Sjölander ifatt en djupledsboll som han passade vidare centralt in i straffområdet där Mattias ”Olle” Olsson mötte och sköt in ledningsbollen till höger om Österlens målvakt Matt Silva. Aningen missvisade eftersom Österlen dittills haft det mesta av spelet och även spelat sig fram till en handfull lägen med avslut strax utanför Lunnarps stolpar. Närmast för Österlen var Joel Mårtensson som efter en halvtimme prickade en av de där stolparna. Lunnarps mittback Fredrik Ahl styrde upp ett disciplinerat och positionssäkert försvarsspel som höll tätt halvleken ut.

Framåtlutad och effektiv andra halvlek av Österlen

Andra halvlek hann knappt starta innan Adam Barchan hittade Felix Weijmers Claesson med ett precist inlägg fram till 1-1.
Adam Barchan med bollen var hela tiden på tå och tillhörde de mest löpvilliga i Österlen FF.
Felix Weijmers Claessons andra fullträff kom efter det att bollen studsat hit och dit i Lunnarps straffområde och trean skruvade han snyggt in längs marken tätt intill ena stolpen. Ett äkta hattrick alltså! Felix Weijmers Claesson låg även bakom 4-1-målet där han frispelade Viktor Ekblom OCH Ludwig Lloyd där den sistnämnde var sist på bollen. Löpvilliga hemmaspelare använde planens bredd, sprang i djupled och radade upp anfall efter anfall. Lunnarp tvingades bakåt och hade bara ett fåtal offensiva omställningar i andra halvlek. Femte målet var ett mönsteranfall där Viktor Ekblom vinklade ut bollen till Felix Weijmers Claesson som skruvade ett vänsterinlägg in i straffområdet där Fredrik Hansson mötte perfekt och via stolpen nickade in slutresultatet 5-1.

Darko Lukanovic klar för Österlen FF

Som Österlensport avslöjade i förra veckan har diskussioner förts med den förre Malmö FF-spelaren Darko Lukanovic. Nu är han klar. Lukanovic, med många år som utlandsproffs, kommer förutom att spela även assistera Mladen Blagojevic i tränarrollen.

Matchfakta Österlen FF-Lunnarps BK

Slutresultat: 5-1 (0-1)
Mål Österlen FF: Felix Weijmers Claesson 3, Ludwig Lloyd och Fredrik Hansson.
Mål Lunnarps BK: Mattias ”Olle” Olsson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here