FCC har kvalplatsen efter ny seger – avgörande mot Finn redan i morgon

0
2386
Cimrishamns tränarduo Andreas Björborn och Anders Bäckman har kvalplatsen i egna händer.

FC Cimrishamns hemmaseger med 7-4 över Tygelsjö BK under lördagen innebär att laget har greppet om kvalplatsen uppåt i seriesystemet. Redan i morgon kan kvalplatsen säkras då närmast jagande lag, IBK Finn, besöker Jonebergshallen.

Tygelsjö som kom till spel med endast åtta utespelare började matchen bäst och Henrik Dahlström i hemmamålet svarade för flera räddningar redan under de tre första spelminuterna. Mitt i perioden räddades Tygelsjö av ribban, två gånger om. Tredje FCC-träffen i målramen innebar stolpe in och 1-0 signerat Dennis Hedqvist. Speakern hann inte ens utropa Hedqvist som målskytt innan Tygelsjö påpassligt kvitterade genom Benny Nilsson. Tygelsjös Maxime Westerberg-Bigot svarade sedan för första periodens snyggaste soloprestation då han dribblade sig fram på högerkanten och elegant flippade in bortaledning 1-2, som också var ställningen efter den första perioden.

Starkt box play vände matchen

Som så många andra gånger denna säsong tvingades FCC nu lägga energi på att försöka jaga ifatt målmässigt. 1-3 i andra periodens första minut intensifierade jakten. Efter 3.38 lyckades Albin Hammargren bakom mål finurligt pilla in 2-3-recuceringen via målvakten. Tygelsjö försökte spara på krafterna i sitt till antalet tunna manskap genom att dra ner på matchtempot. När 2-4 kom halvvägs in i andra perioden tog FCC time out. 19 sekunder senare satte Andreas Björborn press och genom en egen slags omställning ryckte han sig fri och rullade enkelt in 3-4-reduceringen under Tygelsjös målvakt. 11.12 in i perioden drabbades FCC:s Tobias Johansson av en femminutersutvisning (hårt spel). Halvvägs in i femminutaren fick nästa hemmaspelare sätta sig på botbänken, Simon Hedqvist två minuter för slag med klubban. Hemmalaget jobbade hårt i box play och redde ut det långa numerära underläget. 3-4 efter två perioder.

Aktiva fötter och snabba bollförflyttningar i sista perioden

I den tredje perioden var det FCC:s tur att få en smakstart. Tobias Johansson drog på ett backskott längs golvet som rann in intill Tygelsjös ena stolpe. 4-4 och segervittring för hemmalaget. FCC var betydligt mer aktiva nu än tidigare i matchen och fick till snabbare bollrull. 5-4 tryckte Andreas Björborn in efter 4.44 i slutperioden. Sedan dröjde det till den 18:e matchminuten innan Patrik Leijon gjorde förlösande 6-4. Under den återstående matchtiden hann också Veton Gashi notera sig i matchprotokollet genom att påpassligt peta in en målvaktsretur efter skott från Andreas Björborn. Slutresultat 7-4.

”Vi ska slappna av och köra vårt spel, då vinner vi.”

– Under den där utvisningsperioden visar vi styrka och moral. Där vände matchen. Efter time outen gör vi 5-0, säger FCC:s tränare Anders Bäckman.

I morgon väntar alltså IBK Finn i en avgörande match. Seger innebär att FCC även i år kvalar för att avancera i seriesystemet. De tidigare mötena med Finn under säsongen har slutat med en seger och en förlust.

Förra mötet med IBK Finn blev en tät och tuff drabbning.

Hur ska ni besegra Finn denna gång?

– Vi ska slappna av och köra vårt spel, då vinner vi, avslutar Anders Bäckman.

Matchfakta FC Cimrishamn – Tygelsjö BK

Slutresultat: 7-4 (1-2, 2-2, 4-0)
Målen 
FC Cimrishamn: Andreas Björborn 2, Veton Gashi 1, Tobias Johansson 1, Dennis Hedqvist 1, Albin Hammargren 1 och Patrik Leijon 1.
Målen Tygelsjö BK: Benny Nilsson 2, Johan Bertilsson 1 och Maxime Westerberg-Bigot 1.
Utvisningar: FC Cimrishamn 1 x 5 minuter + 2 x 2 minuter, Tygelsjö BK 3 x 2 minuter.
Publik: ca 65.