Cimrishamn uppe ur diket

0
1824
FC Cimrishamn är med i kampen om en kvalplats.

I kampen om en kvalplats uppåt i seriesystemet tog FC Cimrishamn i helgen en livsviktig seger i innebandyns division 3 södra Skåne. Bortamatchen i Lund mot Teknologkårens IF slutade med en 7-3-seger.

Efter de tre senaste förlustmatcherna var det extra skönt för laget att ta sig upp från dikeskörningen och känna sig som vinnare igen. De två första perioderna var jämna spelmässigt men i den sista lossnade det rejält för FCC. Tredje vanns med hela 4-1.

– Vi har varit lite loja i de där tre förlustmatcherna. Kanske gick det för lätt innan jul. Men vi har jobbat på och haft bra träningar med krav på bättre fokus, säger Cimrishamns tränare Anders Bäckman.

Eftersom IBK Finn förlorade sin match i denna omgång skiljer nu endast två poäng till kvalplatsen uppåt som innehas av just Finn. Nu väntar ytterligare två bortamatcher för Cimrishamn innan serien avslutas med fyra raka hemmamatcher. 18 friska poäng att spela om och allt i egna händer. I en av hemmamatcherna kommer Finn på besök till Jonebergshallen i Simrishamn.

Matchfakta

Teknologkårens IF-FC Cimrishamn 3-7 (0-1,2-2,1-4)
Målgörare FC Cimrishamn: Viktor Lykkegaard 3, Tobias Johansson 2, Veton Gashi, Patrik Leijon.
Målgörare Teknologkårens IF: Jacob Broberg 2, Jacob Sannum 1.