Ny futsaltriumf för Tomelillas 04:or

0
3762
Guld för Tomelilla IF. Foto Else Håkansson

Det går knappt att hålla ordning på alla finalplatser och cupvinster som Tomelilla IF:s pojkar födda 2004 spelar sig fram till. Under söndagskvällen spelade de hem pokalen i Kristianstad Arena Cup Futsal, en av landets större futsalcuper för ungdomar.

Tomelilla IF försvarade sig väl under Kristianstad Arena Cup. I slutspelet, från 16-delsfinal till och med finalen, släppte laget endast in ett mål.

I pojkklassen med födelseår 2004 deltog 64 lag fördelade på 16 grupper. Sydöstra Skåne bidrog med sju lag från fem föreningar – Gärsnäs AIS, Kiviks AIF/Sankt Olofs IF (två lag), IFK Simrishamn, Tomelilla (två lag) och Liga 06 IF.

IFK Simrishamn gjorde ett starkt gruppspel och gick obesegrade genom grupp 8 med 5-0 i målskillnad. Simrishamn vann även 16-delsfinalen men i 8-delsfinalen mot Kristianstad United blå var viljan och krafterna slut.

Axel Rosenberg närmast och hans lagkompisar i IFK Simrishamn gjorde en stark cup.

Även Liga 06 IF gjorde en stark cup – tvåa i grupp 13 och seger i 16-delsfinalen. Men när slutsegrarna från Tomelilla IF lag blå stod på andra sidan i 8-delsfinalen räckte inte de orangeklädda killarna från Liga 06 till.

Liga 06 IF:s 04:or i orange spelade stabilt och nådde en 8-delsfinal.

Tomelilla tog revansch på danska Team Tinkoff

Tomelilla IF blå inledde spelet i grupp 15 med en förlust mot det danska laget Team Tinkoff. Därefter besegrades i tur och ordning: Kullavägens BK, Trollenäs IF, Linero IF (16-delsfinal), Liga 06 IF (8-delsfinal), Kristianstad United (kvartsfinal), Markaryds IF (semifinal) och Team Tinkoff (final). Revansch mot danskarna alltså.

Tomelilla IF vit, Gärsnäs AIS och Kiviks AIF/Sankt Olofs IF båda lag kämpade tappert men lyckade inte ta sig vidare från sina respektive grupper.

August Brink, målvakt och lagkapten i Kiviks AIF/Sankt Olofs IF ena lag visade upp ett suveränt målvaktsspel och bidrog till att hålla nere förlustsiffrorna.

Gräsnäs, enda flicklaget från sydöstra Skåne

I flickklassen i samma åldersgrupp ställde Gärsnäs AIS även upp med ett tjejlag, som inte heller lyckades ta sig vidare från gruppspelet. Flickklassen vanns av Team Södermöre som i finalen besegrade Forutna FF röd med 2-1.

Tjejerna från Gärsnäs AIS, i blått, hamnade i en svår grupp men krigade och höll humöret uppe trots att de inte gick vidare.