Medvind för IFK Ystad mot toppen

0
2344
Henrik Knudsen satte viktiga ledningsbollen fram till 26-25.

Det mesta går för närvarande IFK Ystads väg i handbollens herrallsvenska. Helgens bortaseger över Önnered samtidigt som toppkonkurrenten Varberg överraskande torskade mot Tyresö innebär att Ystads röda leder serien med fyra poängs marginal.

Matchen mot Önnered fick en totalvändning i slutet då Ystad låg under med tre bollar och man övergick till att spela med sju utespelare. Satsningen gick hem och när slutsignalen ljöd stod det 30-31 på resultattavlan. Uddamålsseger för IFK Ystad där Henrik Knudsen och Christoffer Nilsson svarade för sju mål vardera.

Varberg har dock en match mindre spelad och kan i veckan krypa närmare Ystad i tabelltoppen. Den 10 mars spelar IFK Ystad en otroligt viktigt match mot just Varberg på bortaplan. Vinst där och det ser mycket bra ut.