IFK Ystad upp i allsvensk serieledning

0
2708
IFK Ystad tog en tidig tremålsledning i hemmamötet med IF Hallby i Ystad Arena. Herman Bossons 2-1 och 3-1 signalerade spelglädje och fullt energipåslag. Bortalaget kom dock ifatt och tog även ledningen vid två tillfällen (10-11 och 11-12) under första halvlek innan Ystad tack vare stabilt försvarsspel och några avgörande räddningar av Linus Olsson kunde glida ifrån målmässigt fram till halvtidsvilan. Fyramålsledning, 17-13, i Ystads favör.

Johan Nilsson matchens gigant

I andra halvlek visade Ystad direkt att de inte tänkte låta Hallby komma ifatt en gång till. Olsson i målet fortsatte spela stabila mellan stolparna och framåt växte Johan Nilsson fram till matchens gigant. När Nilsson först gjorde gjorde 20-15 och strax därefter 21-15 gick det berömda tåget för Jönköpingslaget Hallby. Nilsson noterades för totalt sju mål och utsågs till matchens bästa spelare.
IFK Ystads ålderman och assisterande tränare Henrik Knudsen har den senaste tiden haft känningar i ryggen och matchades relativt sparsamt denna eftermiddag men visade ändå hur viktig han är som både spelmotor och målskytt (fyra mål).
Henrik Knudsen skickar in en av sina fyra fullträffar för IFK Ystad.

Två lag från Ystad i Handbollsligan nästa säsong?

I slutet av matchen slappnade hemmalaget av en aning och Hallby kunde smyga närmare i målprotokollet, men aldrig så nära att det skapades dramatik i matchens slutskede. Revansch för nederlaget senast mot Hallby och serieledning, en placering som leder direkt upp till Handbollsligan! Det kan bli en riktigt rolig handbollsvår för IFK Ystad. Kanske är det åter dags för två lag från ”lilla” Ystad i handbollens högsta serie? Stort i så fall.

Matchfakta IFK Ystad vs IF Hallby

Slutresultat: 28-24 (17-13)
Målen: IFK Ystad HK: Johan Nilsson 7, Christoffer Nilsson 4, Henrik Knudsen 4, Jesper Gustavsson 4, Filip Långh 3, Herman Bosson 3, Simon Aulén, Christoffer Svensson, Axel Eriksson
IF Hallby HK: Pål Wetterbrandt 5, Charles Hugoson 5, Markus Erlandsson 3, Nikola Djordjevic 3, Robin Svensson 2, Olle Ek 2, Fredrik Wendell 2, Pär Fredriksson, Jesper Järlfors
Publik: 726

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here