Sövestads 15-åringar DM-mästare i futsal

0
2993
Sövestads IF vann även Kamratcupen i futsal i Simrishamn tidigare i vinter.

Helgens inhopp i futsal-DM i Kristianstad, laget fick sent en ledig plats i turneringen, slutade på bästa möjliga sätt för Sövestads IF:s 15-åringar. I finalen besegrade Sövestad Kristianstad FC med 3-2.

I gruppspelet blev det först förlust mot Kristianstad FC som vann med 3-0. Mot Eslövs BK kom dagens första seger, 4-1. I den tredje och sista gruppspelsmatchen maldes Malmölaget FC Rosengård ner med hela 6-2.
Därmed var avancemanget till kvartsfinalen säkrat. Här ställdes Sövestad mot BK Olympic. Det blev en jämn drabbning som avgjordes första efter straffar. Flytet fortsatte sedan i semifinalen mot IFK Hässleholm som besegrades med klara 3-0. I finalen väntade åter Kristianstad FC, och nu tog killarna från Österlen revansch från förlusten i gruppspelet – 3-2 efter straffläggning och pokalen hem till Sövestad.
Tidigare i vinter spelade det framgångsrika gänget hem även Kamratcupen i futsal som avgjordes i Korsavadshallen i Simrishamn. Läs mer här
Vinsten i DM betyder att Sövestad är kvalificerade till det regionala futsal-gruppspelet i Halmstad den 4 februari, betraktat som kval till kommande SM-slutspel i futsal. I Halmstad får Sövestad ta sig an lag från Blekinge, Halland och Småland.