Tomelilla IF:s 13-åringar vann Skånecupen

0
3520
Tomelilla IF P03 vann Skånecupen. Foto Lena Knutsson

Tredje cupfinalen på kort tid blev också tredje gången gillt. Efter att nyligen ha förlorat finalerna i både Änglacupen och Kamratcupen gick Tomelillas 13-åringar nu hela vägen, tredje cupfinalen på elva dagar, och tog hem Skånecupen i futsal som på lördagseftermiddagen avgjordes i Baltiska hallen i Malmö.

Finalen mot FC Trelleborg blev till slut en ren defilering. André Åkesson Nilsson startade målskyttet i den femte minuten. Knappa minuten senare ökade Erik Ekholm på till 2-0. Sedan rullade det på av bara farten, 3-0 André Åkesson Nilsson, 4-0 och 5-0 Leo Björklund.

Tomelillas löpvillighet och presspel avgjorde finalen. Senast ett lag från Tomelilla IF vann Skånecupen var 2000 så detta var en rejäl fjäder i hatten för futsalen på Österlen.

Tomelilla IF:s matcher i Skånecupen

Gruppspel: TIF-LB07 vit 3-2
Gruppspel: BK Olympic grön-TIF 1-1
Gruppspel: TIF-FC Trelleborg vit 4-0
1/8-final: TIF-Markaryds IF 1-0
1/4-final: BK Olympic grön-TIF 2-3
Semifinal: Kvarnby IK vit-TIF 1-3
Final: TIF-FC Trelleborg blå 5-0