Tredje cupfinalen på elva dagar för Tomelillas 04:or

0
2569
Arkivbild. Tomelilla IF:s 04-lag vann även Jaif-cupen 2017 efter finalseger över IFK Simrishamn.

I höstas vann Tomelilla IF:s 04-lag Jaif-cupen efter finalseger över IFK Simrishamn. Nu är de igång igen – först final i Änglacupen hemma i Tomelilla sporthall den 27 december. Där blev dock Janstorps IF för svåra. Även i Kamratcupen i Simrishamn, dagen efter, spelade de till sig en finalplats. Där var Sövestads IF övermäktiga. Nu på lördag spelar Tomelilla IF:s framgångsrika 04-lag den tredje cupfinalen i futsal på elva dagar! då de ställs mot FC Trelleborg i Skånecupens final.

Så här förklarar tränaren Michael Högström lagets framgångar.

– Då och då kommer det fram en årgång med bra förutsättningar, det här är en sådan. De visar engagemang och stort intresse för sin fotboll och är mottagliga för det som vi tränare för fram. Hela gruppen går på fotbollsakademi, sju i MFF:s akademi i Simrishamn och en i HeIF:s akademi i Tomelilla. Sedan är de oerhört lojala både mot varandra och Tomelilla IF. Vår organisation med positivt och engagerat tränarskap spelar såklart också in, säger Michael Högström.

Det krävs många försvarsspelare för att hålla undan för de blåvitrandiga killarna från Tomelilla.

Killarna i Tomelilla IF:s 04:or visar oftast upp en väldigt professionell inställning och bra beteende både på och vid sidan av plan. I gruppen finns ingen plats för varken divalater eller gnäll när medspelare slår ett felpass eller när domsluten går emot.

– Vi har väldigt tuffa krav på hur vi ska bete oss. När man drar på sig den randiga tröjan representerar vi Tomelilla IF, säger Michael Högström.

För ett par år sedan möttes TIF:s och Lunnarps BK:s 04:or i finalen av Kristianstad Arena Cup, en inomhuscup med 64 deltagande lag. Dessa båda lag slogs sedan ihop till det som idag är Tomelilla IF:s 04-grupp.

I Skånecupen deltar många av de bästa lagen från Malmöregionen. 2000 gick ett lag från Tomelilla IF hela vägen och vann Skånecupen. Kanske är det dags nu igen? I Skånecupens final som spelas i Baltiska Hallen på lördag kl 15.10 väntar FC Trelleborg lag blå.

Hur är läget i truppen och hur ska ni besegra Trelleborg?

– De är förväntansfulla. FC Trelleborg har tre 04-lag och vi slog det ena laget med 4-0 i gruppspelet. Vi har hittat ett bra upplägg med press och försvarsspel, och när vi själva har bollen gäller det att vårda den. Jag tror det blir små marginaler som avgör, avslutar Michael Högström.