Kamratcupen dag 2 – Sövestad vann ungdomscupen

0
2913

Kamratcupens första ungdomscup i futsal avgjordes under torsdagskvällen. Tio 14-årslag, indelade i två grupper gjorde upp i Korsavadshallen i Simrishamn. Gruppsegrarna gick direkt till final och grupptvåorna spelade match om tredjeplats.

Grupp 1 – Tomelilla segrare med minsta möjliga marginal

Grupp 1 fick en rysaravslutning där Tomelilla IF tack vare en imponerande avslutande gruppspelsmatch rullade ut Wollsjö AIF med hela 7-0, exakt den marginal som behövdes för att med fler gjorda mål smita förbi arrangörsklubben IFK Simrishamn och ta hem gruppsegern och därmed den ena finalplatsen. Tre lag slutade på nio poäng: Tomelilla IF + 8 mål (14 gjorda mål), IFK Simrishamn + 8 mål (13 gjorda mål) och Åhus Horna BK + 5 mål. Gruppens övriga två lag, Wollsjö AIF och Liga 96 lag 1 spelade oavgjort 0-0, vilket blev dessa båda lags enda poäng denna afton.

Tomelilla IF i blått och vitt besegrade Wollsjö AIF med 7-0.

Grupp 2 – Sövestad gick obesegrade genom cupen

Grupp 2 dominerades totalt av Sövestads IF som vann samtliga fyra gruppspelsmatcher och samlade därmed ihop hela tolv poäng. Liga 96 lag 2 vann två matcher och knep andraplatsen före Ystads IF på tredje plats med fyra poäng och fyra minusmål i målskillnad. Janstorp gruppfyra, också fyra poäng men med sju minusmål. Sist i grupp 2 slutade Tollarps IF på tre poäng.

I finalen tog Sövestad tidigt ledningen. Av Tomelillas rörliga och tekniska spel från den avslutande gruppspelsmatchen syntes inte mycket. I stället var det Sövestad som tog ett rejält tag om taktpinnen. De storväxta 14-åringarna från Sövestad visade upp kunnande i både teknisk anfallsfotboll och disciplinerat försvarsspel och kunde till slut defilera hem segern i Kamratcupens första futsal-cup för pojkar födda 2003. I matchen om tredje pris vann IFK Simrishamn över Liga 96 lag 2.

Sövestads IF, vinnare av Kamratcupen i futsal 2017.

Resultat Kamratcupen i futsal 2017 för pojkar 03

1:a Sövestads IF
2:a Tomelilla IF
3:a IFK Simrishamn

Erik Ekholm – cupens bäste spelare

Till Kamratcupens bäste spelare utsågs Tomelilla IF:s Erik Ekholm. Ekholms snabba och kraftfulla löpningar både med och utan boll ställde till stora problem för motståndarna. Än mer imponerande är att Ekholm är underårig, alltså född 2004. Läs krönika om åldersdispenser här.

När Tomelilla IF:s Erik Ekholm, närmast, satte fart var det inte många som hängde med.

Kamratcupens All star team pojkar 03

Kamratcupens All star team bestod av två spelare från IFK Simrishamn, en från Tomelilla IF och två från Sövestads IF.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here