Osäkert kring IFK Simrishamns Kamratcupen

0
2230

IFK Simrishamns populära Kamratcupen (numera futsal-cup) kämpar för sin överlevnad. Förra året tvingades föreningen ställa in. För få lag hade anmält sig. Österlensport kontaktade Tony Persson på IFK Simrishamns kansli för att kolla läget inför årets Kamratcupen som är tänkt att genomföras i Korsavadshallen i Simrishamn mellan 27-30 december (gruppspel) och 2-6 januari (slutspel).

Det tvingande skiftet från den traditionella inomhusfotbollen, s.k. five a side, till futsal har inneburit ett minskat intresse. För att kompensera bortfallet från seniorlag öppnar IFK Simrishamn i år även en klass för damer och en för 15-åriga pojkar (P-03). Men hittills går det trögt med anmälningarna vilket också kan förklaras av den rörlighet som nu under det öppna fönstret råder bland både tränare och spelare. I vissa föreningar råder det helt enkelt en osäkerhet kring vilka seniorspelare man har tillgång till och vem som tränar gruppen.

– Intresset är väldigt svalt. Vi har just nu elva seniorlag, två damlag och ett ungdomslag anmälda. Vi själva har också ett ungdomslag som ställer upp i 15-årsklassen, säger Tony Persson.

Hur många seniorlag behövs för att ni ska genomföra Kamratcupen?

– Minst 16, då kan vi spela gruppspel med fyra grupper och sedan ett slutspel.

Följande lag var på onsdagsförmiddagen anmälda:

Herr
FC Plisat, Blentarps BK, Lunnarps BK, Sankt Olof IF, Liga 06 IF, Gärsnäs AIS 1, Gärsnäs AIS 2, Baskemölla IF, Hammenhögs IF, Österlen FF och IFK Simrishamn.
Dam
Hammenhögs IF 1 och Hammenhögs IF 2.
P-03
Sövestads IF och IFK Simrishamn.

När tar ni beslut om det blir Kamratcupen i år eller inte?

– Anmälningstiden går ut på torsdag nästa vecka så förhoppningar finns att fler lag anmäler sig och att cupen blir av. Idag anmälde sig t.ex. Österlen FF. Sedan saknar vi anmälningar från Ystad, Tomelilla och Spjutstorp, avslutar Tony Persson.