Veton Gashi matchhjälte för FCC

0
2243
Veton Gashi (9), matchhjälte för FC Cimrishamn.

För andra gången inom två veckor välkomnade FC Cimrishamn Teknologkårens IF till Jonebergshallen i Simrishamn. Den jämna och svängiga drabbningen i innebandyns division 3 södra Skåne avgjordes då endast tre sekunder! återstod av matchen.

Frislag Cimrishamn med endast sekunder kvar av matchen. Bollen till Veton Gashi utanför bild som vispar in 6-5.

Teknologiårens IF kom till start med bara sju utespelare. Många i publiken, kanske även några i hemmalaget, frågade sig nog hur länge gästerna skulle orka. Det skulle visa sig att de orkade väldigt länge. Tillfälligheter avgjorde. Denna gång var det Cimrishamn som hade flytet.

Gästerna fick annars en bra start då Jacob Broberg redan efter 2.45 lyckades överlista Henrik Dahlström i hemmamålet. Repliken kom snabbt när Tobias Ehrnborn inom två minuter både kvitterade och gav Cimrishamn ledningen. Kanske gick vändningen lite för lätt. Hemmalaget hade nämligen märkbart svårt att driva upp tempot och i slutet av perioden kvitterade Teknologkåren rättvist fram till 2-2 genom Albin Forsberg. Innan halvtidsvilan hann Dennis Hedqvist ge hemmalaget ledningen på nytt – 3-2.

Mellanperiodens noteringar i matchprotokollet dominerades helt av Teknologkåren. Dels genom Elias Olsons 3-3-kvittering och dels genom två utvisningar. På planen hade Cimrishamn sin bästa period i matchen och man skapade flera öppna målchanser där avsluten dessvärre placerades i ramverket eller i utsidan av målvakten Peter Lindbergs burgavel.

Även i den tredje perioden fick gästerna en smakstart när Andreas Holmberg gjorde 3-4. Teknologkåren  visade nu stor vilja och gick för ett femte mål. Men i stället kvitterade Andreas Björborn med ett överraskande skott och när samme Björborn med kraft tryckte in 5-4 mellan målvakten och ena stolpen efter 16.47 trodde nog de flesta i publiken att Teknologkåren var ett slaget lag. Men killarna från Lund gav sig inte. När mindre än halvminuten återstod hittade Kristoffer Nilsson rätt. Fem lika kändes som ett rättvist resultat när matchuret tickade upp mot full tid.

Ja, just det, det återstod några sekunder. Ett frislag där Tobias Johansson hittade ut till Veton Gashi på högerkanten blev matchavgörande. Gashi drog till direkt och måljublet exploderade i Jonebergshallen.

Målen:
Cimrishamn: Tobias Ehrnborn 2, Andreas Björborn 2, Veton Gashi 1, Dennis Hedqvist 1.
Teknologkåren: Jacob Broberg 1, Albin Forsberg 1, Elias Olson 1, Andreas Holmberg 1, Kristoffer Nilsson 1.

Utvisningar: Cimrishamn 4 x 2 minuter, Teknologkåren 4 x 2 minuter.
Publik: 70.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here