Cimrishamn imponerar – tredje raka segern

0
1889
Henrik Dahlström i hemmamålet gjorde en stormatch när FC Cimrishamn besegrade Teknologkårens IF med 6–2.

FC Cimrishamn är minsann ingen blyg nykomling i innebandyns division 3. Efter en aningen svajig inledning i de två första matcherna (en förlust och en oavgjord) tog laget på lördagen sin tredje raka seger hemma i Jonebergshallen. Teknologkårens IF från Lund besegrades till slut med 6–2.

FCC kunde tidigt göra 1–0 genom Andreas Björborn och i den sjunde minuten snurrade återigen seriens poängkung Björborn runt Lundalagets målbur och lyckades köksvägen trycka in tvåan. Teknologkårens unga och snabbspringande spelare hade väl så mycket av bollinnehavet men Henrik Dahlström i hemmamålet växte till en jätte när bortalagets skottlägen dök upp. I stället för en välförtjänt bortareducering gick FCC fram till 3–0, och återigen var det Björborn som hittade rätt. Äkta hattrick redan efter 7.42!

FCC:S Andreas Björborn, närmast, hade en riktigt bra lördag i Jonebergshallen.

Fem minuter in i andra perioden fick FCC:s Tobias Johansson feeling. En blixtrande dribblingsräd på liten yta lämnade två teknologer bakom. Johanssons snabba och precisa avslut därpå innebar 4–0. En bortareplik minuten senare ledde fram till 4–1–reducering. Teknologkåren pumpade nu på med snabbt och rörligt anfallsspel vilket skapade en del problem för hemmalaget men med tur och skicklighet kunde Dahlström hålla målet rent från påhälsning under bortaoffensiven. Halvvägs in i mellanperioden dök han upp igen, Andreas Björborn, som tack vare sitt 5–1-mål gav FCC en rätt bekväm resa resterande matchtid. Fokuset låg mer på att bevaka ledningen än att prestera offensivt anfallsspel.

Tredje perioden inleddes således avvaktande från FCC:s sida. De fysiskt större och starkare hemmaspelarna visade upp ett disciplinerat försvarsarbete och tvingade ofta bortalaget ut mot sargen. Men 11.18 in i slutperioden fick gästerna ändå utdelning. 5–2-målet tände hoppet för Lundalaget som tryckte på för ytterligare reducering. Då tog FCC:s tränare Anders Bäckman en vältimad timeout för att bromsa upp bortalagets anstormning och för att samla ihop sitt manskap inför fortsättningen. Teknologkåren hade flera lägen att komma närmare i målprotokollet men Dahlström i hemmamålet höll rent hus resten av matchen. Ytterligare ett hemmamål, signerat Veton Gashi, noterades denna eftermiddag. Slutresultatet 6–2 innebar att sydöstra Skånes bästa innebandylag tillfälligt klev upp i serieledning i den haltande division 3–tabellen.

FCC-målvakten Henrik Dahlström var tillsammans med Andreas Björborn och Viktor Lykkegaard tre tongivande hemmaspelare denna eftermiddag.

Starkt försvarsarbete av FCC:s nummer 8 Viktor Lykkegaard och målvakten Henrik Dahlström.

– Vi hade lite flyt idag. Vi vann trots att vi inte spelade så bra, det visar på styrka. Vi har bra träningar och go i laget. Men jag borde kanske tagit deras båda mål, säger FCC:s målvakt Henrik Dahlström.

Men du tog en hel del andra skott, typ jättemånga. Vilken är din styrka som målvakt?

– Jag är ju stor och är dessutom bra på att täcka vinklar och därmed göra mig ännu större i målet, avslutar Dahlström.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here